Een koelere woning dankzij dubbel glas

De Nederlandse zomers worden steeds heter… De temperaturen stijgen vorig jaar (2019) tikten we zelfs een recordtemperatuur aan van veertig graden Celsius.  Wanneer het buiten goed warm is, is het vaak in huis nog een paar graden warmer. En daar wordt niemand vrolijk van. Lekker slapen lukt ook niet met zulke temperaturen. Veel mensen kopen een airco, maar dat is niet per definitie de beste oplossing. Bovendien stijgen de energiekosten enorm door een airco.

Onze tips:

Neem dubbel glas

Dubbel glas biedt een isolerende tussenruimte. Hierdoor zal minder warmte verdwijnen en blijft de woning beter op temperatuur. In de meeste bestaande kozijnen kan dubbel glas worden geplaatst. Triple glas gaat helaas niet altijd. Alleen nieuwe kozijnen bieden deze mogelijkheid.

HR glas

Er bestaat ook HR glas. Dit is ook dubbel glas, maar bij HR glas zit tussen de glaslagen een coating. Dit extra laagje zorgt voor een hogere isolatiewaarde. En daar zijn ook weer verschillen in, want tegenwoordig kan men kiezen uit HR glas, HR+, HR++ en HR+++. Laatstgenoemde heeft overigens drie glasplaten, staat ook bekend als driedubbelglas.

Zonwerend hoogrendementsglas

Of kies voor zonwerend hoogrendementsglas: het ZHR++ of ZHR+++. Hierbij is een extra coating aan de buitenkant van het glas geplaatst. Deze heeft een zonwerende functie. De zonnestralen die van buiten komen, worden af gekaatst, met als gevolg dat het binnen koeler blijft. Dit glas is vooral bedoeld, wanneer er buiten geen zonwering geplaatst kan worden.

Tot slot, is een ventilator ideaal op warme dagen wanneer een woning met dubbelglas uitgerust is. Dit kost minder qua stroom en is bovendien milieuvriendelijker.