Wij wensen u prettige feestdagen & Een gezond 2021!

Het jaar is bijna voorbij. Wanneer we terugblikken op het afgelopen jaar, zijn we het vast over een ding eens: 2020 was geen gemakkelijk jaar. Het pakte totaal anders uit dan verwacht. Met zijn allen zaten we in hetzelfde schuitje. Het coronavirus heeft veel veranderd en voor we het wisten waren we terecht gekomen in een anderhalvemeter-samenleving. Onder ons zijn er helaas ook mensen die dierbaren aan COVID-19 zijn verloren.

Nu het einde van 2020 met vlot nadert, is het nog steeds “anders”. Maar we mogen trots op elkaar zijn, want met zijn allen maken we er het beste van. Via deze weg willen wij u bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen. Ondanks alle veranderingen, hebben wij ons werk “corona-proof” kunnen voortzetten.  Uiteraard kunt u volgend jaar opnieuw op onze expertise rekenen.

Voor nu wensen wij u fijne feestdagen en een gezond 2021.

Perfect moment om in uw woning te investeren

Het is oktober…. En we zijn helaas nog steeds niet verlost van alle perikelen rondom Covid-19. Het jaar heeft voor eenieder heel anders uitgepakt, dan gehoopt of gepland.

Mensen die het virus onder de leden krijgen, lijden daar nog het meest onder. Maar ook alle bijkomende verschijnselen, zijn geen pretje. Alles is anders. We zien elkaar minder, er zijn regels rondom hoeveel personen u mogen bezoeken en op vakantie gaan, is bijna onhaalbaar of moet soms last minute geannuleerd worden.

Het enige wat constant is, is dat we veel en vaak in onze woning verblijven… Oost, west, thuis, best…. Ineens krijgt het een ietwat andere lading, toch kunnen we er met zijn allen beter het beste van maken. De betere tijden komen echt weer, er wordt hard aan een vaccin gewerkt en ondertussen doen we met zijn allen ons best om het zo leefbaar als mogelijk te houden.

Het is wellicht een goed idee om uw woning wat aangenamer te maken. Dat kan op vele manieren. Variërend van een aangepast interieur tot kleine verbouwingswerkzaamheden. Mogelijk heeft uw woning nog geen kunststof kozijnen en is dit het moment om daar toch eens serieus over na te denken. Deze kozijnen bieden namelijk tal van voordelen:

 • Uw woning stijgt in waarde.
 • Er wordt minder energie verbruikt.
 • Minimale onderhoud
 • Megalange levensduur
 • Kans op subsidie

Neem gerust contact met ons op voor meer vrijblijvende informatie. Tot slot: pas goed op uzelf en op elkaar!

 

Zo krijgen kunststof kozijnen een andere look

Over kunststof kozijnen zijn nog altijd veel onduidelijkheden. Zo zijn er mensen die stellig beweren dat deze niet geschilderd kunnen worden. Dat is niet waar, want kunststof kozijnen kunnen wel van een laag verf voorzien worden. In de basis gaan kunststof kozijnen ongeveer 35 jaar mee. Ze hoeven dus in principe niet geschilderd te worden. Dat is sowieso een van de fenomenale voordelen die ze bieden. Maar het komt regelmatig voor, dat eigenaren besluiten de duurzame kozijnen een andere kleur te geven.

Dat kan door een professionele schilder worden gedaan, dan krijgt u bovendien het mooiste resultaat, maar men kan ook zelf de roller of kwast ter handen nemen. Geschikte verf is uiteraard een must, maar verder verschilt het schilderen van kunststof kozijnen niet veel als die van houten exemplaren.

Foliëren

Een andere optie is: de kozijnen laten foliëren. De buitenste laag van de kunststof kozijnen, bestaat uit een laag folie. In de loop der jaren kan deze beschadigen. Deze kan dus worden vervangen. Dit is overigens wel een klus die een specialist dient uit te voeren.

 

Een koelere woning dankzij dubbel glas

De Nederlandse zomers worden steeds heter… De temperaturen stijgen vorig jaar (2019) tikten we zelfs een recordtemperatuur aan van veertig graden Celsius.  Wanneer het buiten goed warm is, is het vaak in huis nog een paar graden warmer. En daar wordt niemand vrolijk van. Lekker slapen lukt ook niet met zulke temperaturen. Veel mensen kopen een airco, maar dat is niet per definitie de beste oplossing. Bovendien stijgen de energiekosten enorm door een airco.

Onze tips:

Neem dubbel glas

Dubbel glas biedt een isolerende tussenruimte. Hierdoor zal minder warmte verdwijnen en blijft de woning beter op temperatuur. In de meeste bestaande kozijnen kan dubbel glas worden geplaatst. Triple glas gaat helaas niet altijd. Alleen nieuwe kozijnen bieden deze mogelijkheid.

HR glas

Er bestaat ook HR glas. Dit is ook dubbel glas, maar bij HR glas zit tussen de glaslagen een coating. Dit extra laagje zorgt voor een hogere isolatiewaarde. En daar zijn ook weer verschillen in, want tegenwoordig kan men kiezen uit HR glas, HR+, HR++ en HR+++. Laatstgenoemde heeft overigens drie glasplaten, staat ook bekend als driedubbelglas.

Zonwerend hoogrendementsglas

Of kies voor zonwerend hoogrendementsglas: het ZHR++ of ZHR+++. Hierbij is een extra coating aan de buitenkant van het glas geplaatst. Deze heeft een zonwerende functie. De zonnestralen die van buiten komen, worden af gekaatst, met als gevolg dat het binnen koeler blijft. Dit glas is vooral bedoeld, wanneer er buiten geen zonwering geplaatst kan worden.

Tot slot, is een ventilator ideaal op warme dagen wanneer een woning met dubbelglas uitgerust is. Dit kost minder qua stroom en is bovendien milieuvriendelijker.

Kunststof kozijnen houden uw woning zomers koel

Heerlijk hoor de zomer, alleen zijn er helaas ook wat nadelen: insecten komen gemakkelijk naar binnen en houten kozijnen kunnen uitzetten door de warmte.  Wellicht een goed moment om eens na te denken over de houten kozijnen laten vervangen door kunststof exemplaren. Deze zijn namelijk van grote meerwaarde.

Enkele voordelen van kunststof kozijnen zijn:

 • Zomers houden ze de woning koel
 • Kunststof krimpt niet en zet ook niet uit
 • Ze kunnen elke storm-, hagel- en regenbui weerstaan.
 • Ook broeierige zonnige dagen verdragen ze moeiteloos.
 • De isolerende werking blijft altijd gelijk. Of het nu zomer is of winter.
 • De kleur blijft behouden, ongeacht hoe fel de zon ook schittert.
 • Moderne technieken garanderen kleurbehoud.
 • Dankzij makkelijk plaatsbare inzethorren bent u bovendien perfect beschermd tegen opdringerige insecten.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Kunststof kozijnen waxen

Het fijne aan kunststof kozijnen is dat ze minimale onderhoud vergen. Zeemt u de ramen, dan neemt u de kunststof kozijnen gelijk ff mee. Let daarbij wel op dat er geen chloor of schuurmiddel gebruikt wordt, deze substanties kunnen de kozijnen namelijk beschadigen. Dus ook geen schuursponsje gebruiken!

Wat u ook kunt doen om de levensonderhoud en toonbaarheid van de kunststof kozijnen te verhogen, is de kozijnen twee keer per jaar te voorzien van een laagje wax. De wax is een extra beschermlaagje op uw kozijnen of deuren. Hierdoor kan het vuil zich minder makkelijk hechten en blijft de kleur van uw kozijnen mooier. Het verwijderen van vuil gaat bovendien gemakkelijker zo.

Voor het waxen gebruikt u speciale kozijnwax gebruiken. Deze is verkrijgbaar bij de bouwmarkt. Wat ook kan: is behandelen met autowas of boenwas.

Tijd om na te denken…

Het coronavirus houdt ons alweer langere tijd in de greep. Dit vraagt om veel aanpassingsvermogen van u en onze kant. We dienen allen hetzelfde doel, gezond en wel hier door heen komen. Het werken via de RIVM-richtlijnen is gelukkig prima te doen. Dit betekent dat montage-afspraken gewoon door kunnen gaan mits onze monteurs of u geen gezondheidsklachten hebben. Daarbij is het ook fijn wanneer er voor hen de mogelijkheid is om op locatie de handen te kunnen wassen.

Wellicht is deze tijd waarin we ook meer tijd hebben om na te denken een goed moment om na te denken of kunststof kozijnen iets voor uw woning zijn. U bent veel thuis en wanneer u een koophuis bezit, betekent het laten plaatsen van kunststof kozijnen tal van voordelen. Uw woning stijgt in waarde, er wordt minder energie verbruikt, u heeft er geen omkijken naar, want het onderhoud is minimaal en ze genieten een zeer lange levensduur. Daarbij leveren wij topkwaliteit kozijnen tegen zéér lage prijzen.

Bovendien kunt u bij het aanschaffen van kunststof kozijnen subsidie aanvragen via de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis. Neem gerust contact met ons op voor meer vrijblijvende informatie.

Pas goed op uzelf en op elkaar!

Nedkozijn & Coronamaatregelen

Net zoals u zijn we ons bewust van de situatie waarin we momenteel leven. Het coronavirus houdt ons allen in de greep en zal dat voorlopig ook nog wel even doen. In verband met het Corona COVID-19 Virus houden wij ons aan de instructies van het RIVM.

 • Onze medewerkers schudden geen handen.
 • Onze medewerkers houden gepaste afstand, ook van elkaar. Dat is volgens het RIVM ongeveer 1,5 meter.
 • Onze medewerkers hebben handhygiëne hoog in het vaandel staan.
 • Onze medewerkers zijn fit, gezond en blijven bij het minste of geringste teken van verkoudheid thuis.
 • Wij maken deurklinken en gereedschap meerdere keren per dag grondig schoon.
 • In principe gaan onze montage-afspraken door, mocht er iets veranderen, nemen wij dat tijdig met u door.
 • Bent u zelf ziek ten tijden van een gemaakte afspraak, laat ons dat dan alstublieft ook weten.

 

Rest ons te zeggen: pas goed op u zelf en op elkaar, take care!

Kozijnen & wijsheid

Deze keer praten we u bij over kozijnen. Over houten kozijnen en kunststof exemplaren. Want wie het langst van houten- of kunststof kozijnen wil genieten, dient het volgende te weten.

*Plaatsing

Sommige mensen denken zelf wel even kozijnen te kunnen plaatsen. Ongeacht het soort is dat geen goed idee! Er kunnen onherstelbare fouten in de montage sluipen of de kozijnen kunnen beschadigd raken. Daarbij vereist het installeren van kozijnen kennis, ervaring plus het juiste gereedschap.

*Schilderen

Zelf schilderen van bijvoorbeeld houten kozijnen is mogelijk, mits dit met de volgende kennis in het achterhoofd wordt gedaan. Schilder niet op te warme dagen. Een hogere temperatuur dan 23 graden Celsius raden we af. De ideale temperatuur ligt tussen de 10 en 23 graden. Het hout moet bovendien niet vochtig zijn, want dan hecht de verf niet optimaal. Laten schilderen door een professional geeft sowieso het mooiste en veiligste resultaat.

*Houtrot

Kozijnen dienen regelmatig op houtrot te worden geïnspecteerd. Houtrot en het aangetaste hout om de bewuste verrotte plek heen, dient daarbij te worden verwijderd.

*Schoonmaken

Kozijnen zijn gemakkelijk te reinigen. Let echter wel op dat u geen gebruik maakt van middelen met daarin bleek- of een schurende werking. Het zou zonde zijn wanneer de kozijnen onnodig beschadigen. In principe volstaat een normaal afwassopje prima voor het reinigen van kozijnen.

2020 het jaar waarin we verduurzamen, denk daarom aan kunststof kozijnen!

Duurzaamheid is geen modewoord, maar pure noodzaak! Verduurzamen is goed voor het milieu, maar op de lange termijn ook voor uw welzijn en uw beurs. Wie nog geen kunststof kozijnen heeft, adviseren wij daar toch eens serieus over na te denken. U zult er sowieso geen spijt van krijgen.

Kunststof kozijnen met het VKG-keurmerk worden volgens strenge voorschriften vervaardigd én vakkundig gemonteerd (inclusief nazorg) gemonteerd.

De voordelen op een rij:

 • Hogere isolerende werking
 • Makkelijk (nauwelijks) onderhoud
 • Lange levensduur (50 tot 75 jaar)
 • Kleurvast
 • Niet onderhevig aan temperatuurschommelingen
 • Lagere energiekosten
 • Recyclebaar

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.