Subliem: Superisolerend glas

Steeds meer mensen schakelen over op super isolerend glas. Dit omdat het duurzaam is, de stookkosten aanzienlijk verlaagd en omdat vrijwel alle kou buiten én alle warmte binnen wordt gehouden. Dubbel glas wordt vervangen voor hoogrendementsglas. HR-glas afgekort. Hoogrendementsglas is er naast super isolerend dubbelglas ook te verkrijgen als driedubbelglas.

Er zijn dus verschillende soorten te weten: HR++ en HR+++ Hoe meer plusjes hoe groter de isolatiewaarde van het glas. Dit glas is opgemaakt uit verschillende lagen, hierdoor wordt energie gemakkelijker bespaard. Daarnaast wordt er bij HR glas tussen alle lagen ook nog eens gas gespoten. Dit betreft een speciaal edelgas als een kryptongas of een argongas. Deze hebben een zeer goede isolatiewaarde en dat ziet u terug in sterk verminderde energiekosten.

Andere voordelen van dit HR glas, zijn:

 • ’s Winters hoeft de thermostaat minder hoog, want de kou wordt écht buiten gehouden en de warmte wordt binnengehouden.
 • Door zomers de ramen dicht te houden, blijft het binnen koeler.
 • De aanschafkosten van HR glas verdient u snel terug. In ongeveer vijf jaar gemiddeld.
 • Dit glas kan, mits de kozijnen in goede staat verkeren, gemakkelijk worden geplaatst.
 • Het prijsverschil met traditioneel dubbel glas is gering. Daarbij wordt het binnen enkele jaren terugverdiend, omdat de stookkosten lager uitvallen. Soms wordt het eveneens gesubsidieerd.

Uiteraard vertellen wij u er graag meer over.

Nieuwe kozijnen, maar welke zijn het meest duurzaam?

Wanneer u eenmaal weet dat u nieuwe kozijnen wilt, omdat het tal van voordelen voor uw woning biedt, volgt het volgende vraagstuk, maar uit welke kozijnen, welke zijn het meest duurzaam?

Kozijnen zijn duurzaam wanneer ze tijdens de productie het milieu zo min mogelijk belasten, ze recyclebaar zijn, weinig onderhoud vergen, isolerende eigenschappen hebben en een lange levensduur genieten.

Veel mensen gaan er ten onrechte van uit dat kunststof- en aluminimum kozijnen sowieso het meest duurzaam zijn. Ze zijn absoluut fantastisch en duurzaam, want ze gaan inderdaad ontzettend lang mee, vergen amper onderhoud en kunnen worden gerecycled. Ze isoleren perfect en zorgen daardoor voor minder stookkosten, zijn goed voor het milieu en prettig voor uw portemonnee.

Maar vlak de hardhouten kozijnen van tegenwoordig vooral niet uit. Want ook deze kozijnen, zijn enorm duurzaam. Het is bovendien onzin dat ze om de vijf jaar geschilderd dienen te worden. Met goede lak/verf kan dat ook om de tien of vijftien jaar! Met de huidige kwaliteit hebben zij bovendien een levensduur van 40 tot 75 jaar.

Als het om het meest duurzaam gaat, is dat best lastig te bepalen. Het is namelijk zo dat de productie van kunststof kozijnen steeds schoner wordt. En zij vergen minder onderhoud dan houten kozijnen.

Waar u voor kiest, uiteindelijk bieden beide soorten duurzame kwaliteiten en is de keuze een kwestie van smaak!

Kunststofkozijnen ook zomers een uitkomst

Vaak lezen we dat kunststof kozijnen ideaal zijn, omdat ze de kou heel goed buiten weten te houden. Wat we minder vaak lezen, maar wat minstens net zo prettig is, is dat kunststof kozijnen zomers ook van grote meerwaarde zijn.

 • In tegenstelling tot hout dat krimpt bij kou of warmte, doet kunststof dat niet
 • Wisselende weersomstandigheden hebben impact op de conditie van houten kozijnen. Kunststof kozijnen kunnen elke storm-, hagel- en regenbui weerstaan. Ook broeierige zonnige dagen verdragen ze moeiteloos.
 • De isolerende werking blijft altijd gelijk. Of het nu zomer is of winter.
 • De kleur blijft behouden, ongeacht hoe fel de zon ook schittert. Moderne technieken garanderen kleubehoud.
 • Dankzij makkelijk plaatsbare inzethorren bent u bovendien perfect beschermd tegen opdringerige insecten.

Nieuwe kozijnen, een uiterst waardevaste investering

De kozijnen vervangen is niet zomaar iets. U wilt de beste kozijnen en ze dienen perfect te worden gemonteerd. Dit is een aardige investering. Maar deze uiterst waardevaste investering biedt zoveel vreugde en voordelen. Per slot van rekening heeft u er jarenlang profijt van.

Hoe staan de kozijnen van uw woning erbij? Kozijnen worden soms vergeten en dat is jammer, want ze zijn ontzettend bepalend voor de uitstraling van een woning. Wanneer u voor kunststof kozijnen kiest, kiest u voor kozijnen voor het leven. Deze hebben geen schilderbeurt nodig, leveren energiebesparing op en zijn inbraak werend.

Redenen waarom kozijnen beter vervangen kunnen worden zijn:

 • Houtrot in de aanwezige houten kozijnen/ kozijnen zijn beschadigd
 • De huidige kozijnen bieden een te lage isolatiewaarde
 • De ramen zijn met enkel glas uitgerust
 • De huidige kozijnen zijn niet inbraak werend.

Mocht u overgaan tot de aanschaf van kunststof kozijnen dan is het bovendien mooi meegenomen dat niet alleen het wooncomfort wordt verhoogd, maar dat uw huis bovendien flink in waarde stijgt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij vertellen u er graag meer over.

Kunststof kozijnen schilderen, kan dat?

Kunststof kozijnen hebben amper onderhoud nodig. Waar anderen kozijnen om de paar jaar geschilderd dienen te worden, kan dat bij kunststof exemplaren achterwege worden gelaten.

Echter kan het toch voorkomen dat u de kozijnen, na een aantal jaren, een andere kleur wil geven. U bent aan iets nieuws toe of de kleur is in de loop der jaren wat grauwer geworden door het zonlicht. Of u hebt een huis met kunststof kozijnen gekocht waarvan de kleur u niet bevalt.

Er wordt gezegd dat kunststof kozijnen niet overschilder baar zijn. Maar dat klopt niet! Het is sowieso mogelijk is om kunststof kozijnen te verven.

Het is niet makkelijk, maar het kan. Voordat de kozijnen van een nieuwe laag verf worden voorzien, dienen ze te worden voorbehandeld. Het stappenplan is:

 • Ontvetten, reinigen met een speciaal schoonmaakmiddel
 • Opschuren
 • Behandelen met een hechtprimer
 • Licht schuren
 • Schilderen

Let er wel op dat u gebruik maakt van de juiste verf. Voor het buitenwerk kiest u een verfsoort op basis van terpentine en voor binnenshuis een verf op basis van latex of water.

Geschikt voor elk interieur: kunststof kozijnen met houtlook

Kunststof kozijnen die eruit zien alsof ze van hout gemaakt zijn, zijn énorm populair. Deze kunststof kozijnen hebben nog meer voordelen dan hun gladde soortgenoten. Ze zijn waarde verhogend en vuil hecht zich minder gemakkelijk aan deze variant. Men kiest vaak voor kunststof kozijnen met houtlook, omdat ze bijna niet van houten kozijnen te onderscheiden zijn. Zo mooi worden ze anno nu gemaakt.

Deze kozijnen passen bovendien prachtig bij elk interieur. Of het nu een modern of een klassieke woning betreft. Verdere voordelen zijn: leverbaar in vele kleuren, verschillende nerfpatronen, huis stijgt in waarde, betere isolatie, onderhoudsarm, hebben een lange levensduur, inbraak werend, hoeven niet geschilderd te worden, milieuvriendelijk, recyclebaar en niet duurder dan gladde kunststof kozijnen.

Pas wanneer u op de kozijnen tikt, merkt u dat het hier om kunststof kozijnen met een houtlook gaat.

Kozijnen vervangen of laten repareren?

Hoe is de conditie van de kozijnen van uw woning? Soms zien kozijnen er nog netjes uit, maar zijn er andere goede redenen om ze alsnog te vervangen.  Veel heeft te maken met de leeftijd van de kozijnen. Maar onderschat eveneens het onderhoud niet. Perfect onderhouden kozijnen gaan langer mee.

Soms is met het blote oog gemakkelijk te zien dat kozijnen hun beste tijd hebben gehad. Er zijn stukken weggerot en ze ogen verouderd.  Het komt bovendien regelmatig voor dat ze na verloop van tijd niet goed meer sluiten.  Overigens besluiten veel mensen om de kozijnen van woning of bedrijfspand, die in goede conditie verkeren, toch te laten vervangen door kunststof exemplaren. Redenen hiervoor kunnen zijn: ze willen een hogere isolatiewaarde, men wil de woning beter tegen brand of inbraak beschermen of er wordt gekozen voor een modernere uitstraling.

Wanneer u wat meer gemak in het leven wilt, is het laten vervangen van houten- door kunststof exemplaren absoluut een aanrader. Andere voordelen van kunststof kozijnen zijn: ze vergen weinig onderhoud, ze genieten een lange levensduur, ze zijn milieuvriendelijk en recyclebaar, zorgen ’s winters voor meer warmte en zomers voor meer koeling, werken geluidsisolerend en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Hardhouten kozijnen hebben de toekomst

Naast leverancier van kunststof en aluminium kozijnen, bent u bij ons eveneens aan het juiste adres voor prachtige hardhouten kozijnen. Deze kozijnen worden tegenwoordig werkelijk perfect afgeleverd.

Het materiaal is oersterk, de uitstraling is prachtig en de levensduur is gigantisch. Hardhouten kozijnen gaan gerust tussen de 40 en 75 jaar mee! En ze isoleren fenomenaal. Dat ze stijlvol ogen weet iedereen, maar wist u ook dat deze kozijnen herbewerkt kunnen worden? Dat maakt deze soort kozijnen de milieuvriendelijkste van alle soorten. Ook fijn aan hout is, dat u deze kan (laten) schilderen in elk gewenste kleur.

Dat schilderen is wel belangrijk. Om de kozijnen in goede conditie te houden, dienen ze eens in de vijf jaar te worden voorzien van een nieuwe laag verf. Maar mocht u eerder op de kleur uitgekeken zijn, dan kunt u de kozijnen uiteraard van een nieuwe look voorzien.

Benieuwd naar hardhouten kozijnen voor uw woning? Vraag kosteloos een offerte aan.

Besparen met dubbelglas/ isolatieglas

Bij een gemiddelde eensgezinswoning kan gemakkelijk op de stookkosten worden bespaard door het laten plaatsen van dubbel- of isolatieglas. Wij vertellen u er graag meer over. Via ramen met enkel glas gaat ontzettend veel warmte verloren. Zo zonde! Dubbel glas biedt een isolerende tussenruimte. Hierdoor zal minder warmte verdwijnen en blijft de woning beter op temperatuur. Het fleecedekentje hoeft er dan niet meer bij gepakt te worden.  In de meeste bestaande kozijnen kan dubbel glas worden geplaatst. Triple glas gaat helaas niet altijd. Alleen nieuwe kozijnen bieden deze mogelijkheid.

HR glas

Er bestaat ook HR glas. Dit is ook dubbel glas, maar bij HR glas zit tussen de glaslagen een coating. Dit extra laagje zorgt voor een hogere isolatiewaarde. En daar zijn ook weer verschillen in, want tegenwoordig kan men kiezen uit HR glas, HR+, HR++ en HR+++. Laatstgenoemde heeft overigens drie glasplaten, staat ook bekend als driedubbelglas.  Dubbelglas heeft bovendien ook weer voordelen voor de algehele waarde van de woning, want die stijgt dankzij deze glassoort. Overigens valt er ook nog uit andere opties te kiezen zoals: brandwerend glas, zonwerend glas en veiligheidsglas.

Wij vertellen u er graag meer over!

De beste wensen voor 2019!

2018 zit er bijna op. Het jaar lijkt voorbij gevlogen. Of heeft u dat anders ervaren? Hoe blikt u terug op 2018, bent u tevreden of had u meer aan bijvoorbeeld uw conditie of aan de conditie van uw woning willen laten doen?

Een nieuw jaar betekent een nieuw begin. U zult een in plaats van goede voornemens ook een lijstje met goede ‘woonvoornemens’ kunnen maken. Hierop noteert u wat u graag binnen- en buitenshuis zou willen veranderen of vernieuwen.

Goede voornemens zijn bijvoorbeeld: duurzamer wonen, een nieuwe ketel laten plaatsen, kozijnen laten vervangen of bijvoorbeeld de badkamer laten opfrissen. U kunt vervolgens elke maand of elke twee maanden iets van de lijst aanpakken, met als gevolg dat u het einde van 2019 uw woonvoornemens hebt volgehouden.

Maar goed, het allerbelangrijkst is natuurlijk dat 2019 een prachtig jaar wordt. Wij wensen u daarom 12 maanden vol vreugde, 52 zorgeloze weken en 365 gezonde dagen. Proost op 2019, vier het leven!