Een kunststof voordeur biedt tal van voordelen

Kunststof kozijnen zijn top. Maar wist u dat kunststof voordeuren steeds populairder worden? Dat is niet zo vreemd, want kunststof voordeuren genieten vele voordelen ten opzichte van traditionele materialen zoals hout of metaal. Enkele redenen om voor een kunststof voordeur te gaan, zijn:

1.Duurzaamheid. Kunststof voordeuren zijn mega duurzaam en niet gevoelig voor rot, corrosie of vervorming door vocht. Ze gaan dus mega lang mee, en vereisen amper onderhoud.

2. Isolatie. Kunststof voordeuren houden warmte binnen en kou buiten. Ze hebben namelijk perfecte isolatie-eigenschappen. Zo kunt u energiekosten besparen.

3.Inbraak werend. Voordeuren van kunststof zijn uitgerust met geavanceerde vergrendelingssystemen. Ze bieden een hoog niveau van veiligheid.

4. Weinig onderhoud. Ze zijn eenvoudig schoon te maken en vereisen weinig onderhoud.

Al met al bieden kunststof voordeuren een uitstekende combinatie van duurzaamheid, isolatie, veiligheid, onderhoudsgemak en esthetiek. Mocht u nog vragen hebben, dan vertellen wij u er graag meer over.

Waardevermeerdering woning dankzij kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn een investering die uw leven alleen maar comfortabeler, beter en mooier maakt. En wist u dat uw woning direct meer waard is na plaatsing van kunststof kozijnen?

Uw woning stijgt na plaatsing van kunststof kozijnen meteen in waarde, omdat:

 • Isolatie – Isolatie is anno 2024 het toverwoord! Kunststof kozijnen isoleren beter dan houten kozijnen.
 • Lagere energiekosten: als gevolg van een betere isolatie, zullen de energiekosten dalen.
 • Onderhoudsarm: u hoeft geen schoonmaak expert of schilder te zijn als het gaat om het goed onderhouden van kunststof kozijnen. Een kind kan de was doen. Ze rotten niet, verkleuren amper en zijn gewoon te reinigen met water en een sopje.
 • Dat deze exemplaren geen groot onderhoud om de vijf jaar vergen (zoals houten) scheelt bovendien weer in de portemonnee.
 • Ze genieten een lange levensduur. Langer dan die van houten, omdat ze bestand zijn tegen extreme weersinvloeden.
 • Inbrekers worden er niet vrolijk van. Moderne kunststof kozijnen zijn voorzien van geavanceerde vergrendelingssystemen en stevig glas, waardoor ze een verhoogd niveau van veiligheid bieden. Dit maakt inbreken zeer lastig.

Stappenplan kunststof kozijnen schilderen

Het mooie van kunststof kozijnen is, dat dit de meest onderhoudsvrije kozijnen zijn. U heeft er amper omkijken naar. Dat is toch heerlijk. Af en toe reinigen met water en een mild sopje en ze blinken weer als nieuw! Mocht u na verloop van tijd toe zijn aan een andere kleur kunststof kozijnen dan kan dat ook. Het verven van kunststof kozijnen is geen hogere wiskunde, maar dient wel met aandacht te gebeuren. Wanneer u onderstaand stappenplan in achting neemt, krijgt u het allerbeste resultaat:

 1. Grondig reinigen en ontvetten. Gebruik een mild schoonmaakmiddel en spoel de kozijnen goed af.
 2. Gebruik een Primer die hecht, een hechtprimer die geschikt is voor kunststof. Deze primer zorgt ervoor dat de verf perfect hecht aan de kunststof.
 3. Bezuinig nimmer op verf! Ga voor een hoogwaardig product welke geschikt is voor kunststof en voor buitenshuis.
 4. Acrylverf wordt veelal gebruikt, omdat het duurzaam is en flexibel.
 5. Kies voor goede kwasten en rollers. Bezuinig hier aub niet op!
 6. Breng dunne lagen aan.
 7. Laat elke laag goed drogen, heb geen haast, voordat u de volgende laag aanbrengt.
 8. Tot slot, is het nog een kwestie van onderhoud. Want geschilderde kunststof kozijnen vergen wel meer onderhoud dan niet-geverfde exemplaren. Check op beschadigingen en werk indien nodig bij. (Dat kan veelal met een klein penseeltje)

Mocht u het toch te intens en ingewikkeld vinden klinken, kies dan voor een vakman (een professionele schilder) die ervaring heeft met het schilderen van kunststofoppervlakken.

Succes!

Zo blijven kunststof kozijnen in topconditie

Kunststof kozijnen hebben weinig onderhoud nodig. Dat is juist het ideale ervan. Maar, om de kozijnen sowieso in opperste conditie te houden, volgen hier enkele tips:

Reinigen: Kozijnen vangen, als gevolg van weersomstandigheden veel vuil op. Verwijder vuil, stof en insecten door de kozijnen regelmatig schoon te maken met een mild schoonmaakmiddel en een zachte doek of spons.

Controleer de afdichtingen: check regelmatig of de rubberen afdichtingen beschadigingen of slijtage hebben. Vervang tijdig om een goede isolatie te behouden.

Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen: Gebruik nooit schoonmaakmiddelen die schuren of agressieve stoffen bevatten.

Roosters: Reinig de ventilatieroosters maandelijks met een zachte borstel

Siliconen spray: Onderhoud de scharnieren, het hang en sluitwerk door ze jaarlijks in te smeren met wat olie. Bijvoorbeeld siliconenspray.

Waxen: Onderhoud de kozijnen halfjaarlijks met kunststof wax. Deze beschermt volop tegen weersinvloeden en verkleuring.

 

Na een enerverend jaar, willen wij u via deze weg bedankten voor het in ons gestelde vertrouwen. 2023 was voor ons een jaar vol uitdagingen en groei, en we zijn dankbaar dat u deel uitmaakt van deze reis. Ook volgend jaar blijft het onze missie om producten te leveren die voldoen aan uw verwachtingen. Als het gaat om duurzaamheid, energie-efficiëntie en levenslange houdbaarheid, blijven kunststof kozijnen een verstandige investering.

Onze belofte aan u blijft onveranderd: wij staan in 2024 opnieuw voor u klaar als het gaat om het leveren van hoogwaardige kunststof kozijnen, deuren, dakkappellen en hoogwaardig isolatieglas.
Of het nu gaat om renovatie, nieuwbouw of specifieke maatwerkprojecten, ons toegewijde team staat paraat om u te ondersteunen bij het verwezenlijken van al uw woonwensen.
Tot slot wensen wij u een gezond, sprankelend én succesvol 2024 toe!

Woning verduurzamen met kunststof kozijnen

Wanneer u overgaat tot het verduurzamen van uw woning mogen kunststof kozijnen niet ontbreken. De laatste jaren kunt u niet meer om kunststof kozijnen heen en dat is logisch, want deze kozijnen bieden mega veel voordelen als het gaat om duurzaamheid en energie-efficiëntie. Ze genieten een lange levensduur. Daarnaast zijn ze onderhoudsarm en in vergelijking met houten kozijnen beter bestand tegen weersinvloeden, rot en insecten.
Ze smelten de kozijnen
Wist u trouwens dat kunststof kozijnen recyclebaar zijn? Als ze aan vervanging toe zijn, worden ze omgesmolten en het materiaal wordt dan opnieuw gebruikt. Dit past mooi in een tijd waarin duurzaamheid en milieuvriendelijkheid hoog op de agenda staan. Verder worden de energiekosten lager, omdat isolerende eigenschappen bijdragen aan een verminderd energieverbruik. Al deze voordelen bij elkaar dragen bij aan een groenere toekomst. Wanneer u dus besluit over te gaan op het laten plaatsen van kunststof kozijnen doet u iets goed voor uw eigen portemonnee en ook voor de planeet.

Een lagere energierekening dankzij kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen kunnen aanzienlijk bijdragen aan het verlagen van uw energierekening.
Mits ze van goede kwaliteit zijn en door de professional worden geplaatst.
Bij Nedkozijn produceren we louter kunststof kozijnen van hoogwaardige kwaliteit. Door deze in combinatie met isolerend glas te installeren, biedt dat gegarandeerd veel voordelen, omdat:
Kunststof kozijnen sowieso een betere isolatiewaarde dan houten of aluminium kozijnen hebben.
Kunststof kozijnen bezitten thermische eigenschappen. Zo beperken ze warmteverlies en wordt kou netjes buitengehouden.
Dubbel glas of driedubbelglas in combinatie met kunststof kozijnen zorgen voor optimale isolatie en drastische vermindering van warmteverlies.
Als wij kunststof kozijnen installeren zorgen we voor een zeer goede afdichting. Dit helpt warmteverlies te reduceren.
Wanneer de kunststof kozijnen goed schoon worden gehouden en u slijtage van de afdichtingen weet te voorkomen door onderhoud, blijft de isolerende werking geheel intact. Tot slot houden deze kozijnen geluiden tegen, dus u zit er niet alleen warmpjes, maar ook lekker rustig bij.

 

Verhoog het wooncomfort met een dakkapel

Mogelijk speelt u al een tijdje met het idee om iets aan uw woning te doen. U droomt van meer ruimte, van een hoger wooncomfort en als het kan van een andere, lees betere, uitstraling van uw huis. Dat kan allemaal bereikt worden met een dakkapel.

Een dakkapel geeft meerdere voordelen aan een huis. We sommen ze graag voor u op:

 • Meer ruimte, want de bruikbare ruimte in huis wordt vergroot dankzij een dakkapel.
 • De nieuw ruimte kan worden gebruikt voor een extra slaapkamer, een kantoor, een speelkamer of een hobbyruimte.
 • Er komt meer daglicht binnen.
 • Energiekosten kunnen worden verlaagd, omdat er minder kunstmatig licht nodig is.
 • Er kan dankzij de extra ramen meer frisse lucht naar binnen. Dit verbetert de luchtkwaliteit en het comfort in huis.
 • Uw woning stijgt in waarde.
 • Esthetische verbetering, want de woning oogt ruimer en moderner dankzij de plaatsing van een dakkapel.
 • Energie-efficiëntie: moderne dakkapellen kunnen goed geïsoleerd worden, wat kan bijdragen aan de energie-efficiëntie van uw huis door warmteverlies te verminderen.
 • Verbeterde Functionaliteit: Een dakkapel kan bestaande kamers op de bovenste verdiepingen van uw huis bruikbaarder maken door extra stahoogte en vloeroppervlakte toe te voegen.

Wij adviseren u graag wat er mogelijk is qua dakkapel voor uw woning. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Tips bij het aanschaffen van een schuifpui

Naast kozijnen, kunststof kozijnen, glas en dakkapellen leveren wij eveneens schuifpuien. Een schuifpui in de woning biedt tal van voordelen. De woning lijkt groter, er komt meer licht binnen, het huis stijgt in waarde en omdat een schuifpui helemaal open kan, kunt u meer frisse lucht naar binnen laten komen. Kortom de woning krijgt na plaatsing direct meer wooncomfort.

Schuifpuien zijn te verkrijgen in hout, aluminium en kunststof. Kunststof is een geweldige optie. Het oogt tegenwoordig net zo mooi als hout, het is onderhoudsvrij, duurzaam, roest niet, is verkrijgbaar in vele kleuren en isoleert goed.

De levensduur van schuifpuien is enorm. Zo kan een kunststof schuifpui langer dan 25 jaar meegaan. Met een neutrale kleur zit u altijd goed.

Laat een schuifpui door een professional plaatsen. Het installeren is een nauwkeurige bezigheid. Dit vergt kennis en vakmanschap om teleurstellingen te voorkomen.

Vergeet de ventilatie niet. Natuurlijk kan een schuifpui open, maar ‘s winters is dat geen optie. Kies daarom voor een schuifpui met ventilatieroosters of een die in veilige ventilatiestand gezet kan worden. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Kunststof kozijnen schilderen of laten foliëren

In principe kiezen veel mensen voor kunststof kozijnen omdat deze onderhoudsvrij zijn. Ze hoeven dus niet zoals houten kozijnen om de X aantal jaren te worden geschilderd. Maar, het kan natuurlijk voorkomen dat u er over denkt om uw kozijnen een andere look te geven. U wilt ze het liefst in een andere kleur en twijfelt waar u goed aan doet. Schilderen of laten foliëren?

Kunststof kozijnen kunnen geschilderd worden, maar het is wel een intensieve klus. U dient ook goed op te letten dat u kiest voor de juiste materialen. Voor het buitenwerk kiest u een verfsoort op basis van terpentine en voor binnenshuis een verf op basis van latex of water. Een andere mogelijkheid is de kozijnen laten foliëren. Wanneer u voor deze optie kiest, worden de kozijnen voorzien van een volledig nieuwe folielaag. Dat kan in alle kleuren. Met folie zijn prachtige resultaten voor mooie prijzen te bereiken. De gewrapte kozijnen gaan bovendien enorm lang mee, omdat folie oersterk is en bacteriën en schimmels afstoot.