Kozijnen vervangen of laten repareren?

Hoe is de conditie van de kozijnen van uw woning? Soms zien kozijnen er nog netjes uit, maar zijn er andere goede redenen om ze alsnog te vervangen.  Veel heeft te maken met de leeftijd van de kozijnen. Maar onderschat eveneens het onderhoud niet. Perfect onderhouden kozijnen gaan langer mee.

Soms is met het blote oog gemakkelijk te zien dat kozijnen hun beste tijd hebben gehad. Er zijn stukken weggerot en ze ogen verouderd.  Het komt bovendien regelmatig voor dat ze na verloop van tijd niet goed meer sluiten.  Overigens besluiten veel mensen om de kozijnen van woning of bedrijfspand, die in goede conditie verkeren, toch te laten vervangen door kunststof exemplaren. Redenen hiervoor kunnen zijn: ze willen een hogere isolatiewaarde, men wil de woning beter tegen brand of inbraak beschermen of er wordt gekozen voor een modernere uitstraling.

Wanneer u wat meer gemak in het leven wilt, is het laten vervangen van houten- door kunststof exemplaren absoluut een aanrader. Andere voordelen van kunststof kozijnen zijn: ze vergen weinig onderhoud, ze genieten een lange levensduur, ze zijn milieuvriendelijk en recyclebaar, zorgen ’s winters voor meer warmte en zomers voor meer koeling, werken geluidsisolerend en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.