Kunststof kozijnen & vergunningen

U bent eruit, u wilt kunststof kozijnen laten plaatsen. Maar gelden daar regels voor, is er een vergunning nodig? In principe gebeurt het plaatsen van kunststof kozijnen bijna altijd zonder vergunning. Maar er zijn uitzonderingen en daar vertellen wij u graag meer over.

Aan de achtergevel mogen kunststof kozijnen altijd zonder vergunning worden geplaatst. Wat de voorkant betreft, hoeft er meestal ook geen vergunning worden aangevraagd mits u voor kunststof kozijnen kiest die hetzelfde uiterlijk hebben als de originele.

Wie in een monumentaal pand woont, dient echter wel toestemming te vragen voor kunststof kozijnen. Wij raden aan om dan contact op te nemen met de gemeente waar u woont. Elke gemeente hanteert namelijk andere regels op dit gebied.

Wanneer u kunststof kozijnen laat plaatsen in een aanbouw of serre, is er een veel gevallen eveneens een vergunning nodig. Het vervangen van de kozijnen maakt dan namelijk deel uit van een groter project. Hiervoor dient een omgevingsvergunning te worden aangevraagd. Op de website www.omgevingsloket.nl kunt u controleren of voor uw plannen een vergunning vereist is.