Stappenplan kunststof kozijnen schilderen

Stappenplan kunststof kozijnen schilderen

Het mooie van kunststof kozijnen is, dat dit de meest onderhoudsvrije kozijnen zijn. U heeft er amper omkijken naar. Dat is toch heerlijk. Af en toe reinigen met water en een mild sopje en ze blinken weer als nieuw! Mocht u na verloop van tijd toe zijn aan een andere kleur kunststof kozijnen dan kan dat ook. Het verven van kunststof kozijnen is geen hogere wiskunde, maar dient wel met aandacht te gebeuren. Wanneer u onderstaand stappenplan in achting neemt, krijgt u het allerbeste resultaat:

  1. Grondig reinigen en ontvetten. Gebruik een mild schoonmaakmiddel en spoel de kozijnen goed af.
  2. Gebruik een Primer die hecht, een hechtprimer die geschikt is voor kunststof. Deze primer zorgt ervoor dat de verf perfect hecht aan de kunststof.
  3. Bezuinig nimmer op verf! Ga voor een hoogwaardig product welke geschikt is voor kunststof en voor buitenshuis.
  4. Acrylverf wordt veelal gebruikt, omdat het duurzaam is en flexibel.
  5. Kies voor goede kwasten en rollers. Bezuinig hier aub niet op!
  6. Breng dunne lagen aan.
  7. Laat elke laag goed drogen, heb geen haast, voordat u de volgende laag aanbrengt.
  8. Tot slot, is het nog een kwestie van onderhoud. Want geschilderde kunststof kozijnen vergen wel meer onderhoud dan niet-geverfde exemplaren. Check op beschadigingen en werk indien nodig bij. (Dat kan veelal met een klein penseeltje)

Mocht u het toch te intens en ingewikkeld vinden klinken, kies dan voor een vakman (een professionele schilder) die ervaring heeft met het schilderen van kunststofoppervlakken.

Succes!